zIFBoards - Free Forum Hosting
Free Forums. Reliable service with over 8 years of experience.

Learn More · Register for Free
Welcome to 5 Star Support a free computer help forum in association with 5starsupport.com. We hope you enjoy your visit.
You're currently viewing our forum as a guest. This means you are limited to certain areas of the board and there are some features you can't use. If you join our community, you'll be able to access member-only sections, and use many member-only features such as customizing your profile, sending personal messages, and voting in polls. Registration is simple, fast, and completely free.
Join our community!
If you're already a member please log in to your account to access all of our features:

Name:   Password:


 

 Tumblr won't load :/
GingeBinge
Posted: Jan 8 2017, 09:14 PM


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Member No.: 2,059
Joined: 8-January 17



For about two weeks (?), I have not been able to access my blog on tumblr from my MacBook Pro(OS X El Captain 10.11.1), my Mac Mini (OS X El Captain 10.11.3), or my iPhone 4(I believe it is iOS 7?) (all connected to the same internet). Every time I try to open it up, the loading bar only partially fills up, then the page fails, and it displays the message 'Safari can't open the page "https://www.tumblr.com" because Safari can't establish a secure connection to the sever "www.tumblr.com".' I am able to open other people's blogs and look at them, however I cannot look at my blogs or access search or my dashboard.

For a limited time, I had access to a second source of internet where I was able to open it without a problem, however this was obviously not a permanent fix. From what I've gathered, the problem must be something with my internet, but I have no idea what to do to fix it. I'm also not really sure what could have triggered it as I have not updated any of their operating systems recently.
Top
Ned Seagoon
Posted: Jan 9 2017, 10:21 AM


Global Moderator
*

Group: Global Moderators
Posts: 841
Member No.: 4
Joined: 13-April 12



Try clearing the cache of your browser.

Also try opening it from another browser on your MacBook, just to eliminate any other reasons.


--------------------
Hello Folks
Top
GingeBinge
Posted: Jan 10 2017, 09:24 PM


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Member No.: 2,059
Joined: 8-January 17



Thank you for the prompt reply!
I will try to clear my cache when I get the chance tonight, however I don't know if it'll help as it is not working on 4 devices. I did try opening it on chrome instead of safari, only to get the same result.
*edit; I cleared my cache and it did not help.
Top
Ned Seagoon
Posted: Jan 11 2017, 07:40 AM


Global Moderator
*

Group: Global Moderators
Posts: 841
Member No.: 4
Joined: 13-April 12



If you are unable to open the page from a number of devices using a number of browsers but are able to from a different internet connection it suggests that the DNS setting in your router is suspect.

Can you login to the router and change to a different DNS? You could try setting it to the Google DNS 8.8.8.8 and 8.8.4.4


--------------------
Hello Folks
Top
GingeBinge
Posted: Jan 11 2017, 04:50 PM


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Member No.: 2,059
Joined: 8-January 17



As I'm quite a newbie in this stuff, and I don't know how change the DNS, I tried googling it and following the instructions here:https://support.apple.com/kb/PH18499?locale=en_US, and I'm not 100% sure if I did it right, but it what I did didn't change anything.
Top
Ned Seagoon
Posted: Jan 11 2017, 08:35 PM


Global Moderator
*

Group: Global Moderators
Posts: 841
Member No.: 4
Joined: 13-April 12



QUOTE
it didn't change anything


Because you have not altered the DNS settings in your router.

Grab the router handbook and read the details of how to do that for your particular router. Take a look here for some clues.


--------------------
Hello Folks
Top
GingeBinge
Posted: Jan 12 2017, 01:31 AM


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Member No.: 2,059
Joined: 8-January 17



So, I managed to find it, and it worked!!! Thank you so so much sir! I really appreciated your help!
Top
Ned Seagoon
Posted: Jan 12 2017, 12:10 PM


Global Moderator
*

Group: Global Moderators
Posts: 841
Member No.: 4
Joined: 13-April 12



Glad it worked, thanks for letting us know.


--------------------
Hello Folks
Top
0 User(s) are reading this topic (0 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
« Next Oldest | Other Browsers | Next Newest »
zIFBoards - Free Forum Hosting
zIFBoards gives you all the tools to create a successful discussion community.
Learn More · Sign-up for Free

Topic Options



Hosted for free by zIFBoards* (Terms of Use: Updated 2/10/2010) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 0.0201 seconds · Archive